Vietor váľal stromy v Košickom aj Prešovskom kraji. Tatry sú neprejazdné

09.04.2011 Poprad

Košice/Prešov 9. apríla (TASR) – Silný vietor spôsoboval problémy aj počas predchádzajúcej noci, takže hasiči z Košického a Prešovského kraja mali plné ruky práce. Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva (KR)Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Pavol Frimer, z dvanástich výjazdov počas noci bolo desať k popadaným stromom. „Išlo najmä o cesty v okresoch Gelnica, Rožňava a Spišská Nová Ves,“ povedal Frimer.
Ešte viac práce mali hasiči v Prešovskom kraji. „Mali sme celkovo 37 zásahov. Vietor nám váľal stromy najmä vo Vysokých Tatrách, ale aj v okresoch Kežmarok, Levoča, Bardejov, Stará Ľubovňa, či Prešov. V Tatranskej Lomnici vietor odnášal aj kusy striech a v Bardejove plechovú garáž,“ uviedol operačný dôstojník KR HaZZ v Prešove Viliam Papadič. Dodal, že levočskí hasiči zasahovali aj pri dopravnej nehode pri Spišskom Podhradí, kde vyťahovali auto z priekopy a asistovali pri transporte jedného zraneného účastníka nehody.
Z dôvodu popadania a stáleho padania stromov je uzavretá cesta medzi Starou Lesnou a cestou Slobody, medzi Tatranskou Lomnicou a Starým Smokovcom a medzi Veľkou Lomnicou a Tatranskou Lomnicou. Polícia zároveň upozorňuje vodičov, aby sa prejazdom Vysokými Tatrami vyhli, aby nedošlo k ich uviaznutiu medzi popadanými stromami. Podľa informácie, ktorú TASR poskytlo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove cesty a železničné trate vo Vysokých Tatrách sú stále uzavreté a Tatry sú neprejazdné vo všetkých smeroch.
 

Vyberte región